Ekološka prehranska dopolnila

Ekološka prehranska dopolnila

Ko svoje telo pripravljaš na nosečnost, si ga kolikor je le mogoče dobro notranje očisti, da bo najbolje pripravljeno na izziv, skrb za drobno bitje. Če želiš zdravo telo, ki ima dovolj vitaminov, mineralov, jih danes žal več ni možno dobiti samo z zdravo hrano, saj je zemlja zelo osiromašena vitaminov in mineralov, zrak in naše okolje pa vsak dan bolj onesnaženo, tako da moraš za določene poskrbeti z vnosom kvalitetnih ekoloških prehranskih dopolnil. Zdaj pa smo tam, katera dopolnila jemat ? Na tržišču je zelo veliko takšnih in drugačnih prehranskih dopolnil, ki ti obljubljajo spremembe, veliko zdravja in boljše počutje. Pomembno je, da so izdelki ekološki, z ustreznimi certifikati, da vsebujejo 100 % aktivne sestavine, ne vsebujejo glutena, laktoze, dodanega sladkorja, konzervansov ali umetnih barvil, da so proizvedeni brez GMO, obsevanja in se ne testirajo na živalih.

Strokovne znanstvene in klinične študije dokazujejo, da so liposomske oblike vitaminov in mineralov najbolj primerne za uživanje, zaradi večje absorpcije v telo in najboljšega izkoristka. Pri teh vitaminih in mineralih gre za liposomsko obliko (vodni mehurček), ki ga črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali). Ko liposomi dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok (običajni izdelki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti). Liposomi so stabilni pri nizkem pH-ju in so torej stabilni tudi v želodčni kislini. Liposome sestavljajo fosfolipidi (sončnični lecitin), ki so enaki tistim v človeških celicah in se lahko zlijejo z membranami celic ter »potisnejo« vsebino v celico. Ali pa preidejo skozi membrano nespremenjeni in razpadejo šele znotraj celice. Prav membrana je tista, ki dovoli oziroma onemogoči absorpcijo določene hranilne snovi oziroma spojine. Membrana liposoma bo zdravilno učinkovino (prehranski dodatek, vitamin, mineral) zadržala v notranjosti in se ne bo sprostila, dokler ne doseže tarčne celice.

Ekolife natura so slovenska liposomska prehranska dopolnila s certifikatom, ki za svoje izdelke uporabljajo sestavine ekološke pridelave. Izdelki so brez glutena, laktoze, sladkorja, nanodelcev in GMO (genetically modified organisms – gensko spremenjenih organizmov).

Prav tako je pomembno, da so izdelki ekološki, z ustreznimi certifikati, da vsebujejo 100 % aktivne sestavine, ne vsebujejo glutena, laktoze, dodanega sladkorja, konzervansov ali umetnih barvil, da so proizvedeni brez GMO, obsevanja in se ne testirajo na živalih. Takšne ponuja večkrat nagrajena Viridian Nutrition linija ekoloških prehranskih dopolnil, ki se izdeluje v Veliki Britaniji. Sestavljajo jo vitamini, minerali, zelišča, olja, specializirani dodatki, tinkture in balmi. Vsi izdelki so zasnovani tako, da nam okrepijo zdravje, delujejo učinkovito in čisto. So etični izdelki z ekološkim srcem. Podjetje je družbeno in etično odgovorno. Vsaka prodana steklenička pomaga zbirati in ustvarjati sredstva za pomoč otroškim, okoljevarstvenim in drugim ustanovam.

 

Uredništvo Nest Kind