Bioresonančna terapija

Je naravna in učinkovita terapevtska metoda, ki je osnovana na biofizikalnem principu: Skoraj pri vseh boleznih ugotavljamo moteče in napačne informacije, ki so shranjene v zapisu naših celic. Te popačene informacije lahko s pomočjo elektrod odvajamo iz telesa pacienta v poseben elektronski, bioresonančni aparat, ki te napačne informacije polarno obrne in jih predela v učinkovite in pozitivne informacije. Nato se te pozitivne informacije (specifične tudi glede na stran našega telesa), ki telesu manjkajo dovajajo preko elektrod nazaj v telo.

Oče bioresonačne terapije je nemški zdravnik dr. Franz Morell, ki je v sedemdesetih letih 20. stoletja skupaj z inženirjem Erichom Raschejem po izvirni zamisli razvil prvo BRT napravo. Z razvojem računalniške tehnologije so v zadnjih desetletjih razvili učinkovite in moderne naprave, kot je bioresonančni aparat. Pacienta s posebnimi prevodnimi elektrodami vključimo v kibernetski meritveni krog (pacient-elektroda-BRT aparat-elektroda-pacient). Bioresonančni aparat beleži pacientova lastna elektromagnetna nihanja in jih s posebnimi visoko specifičnimi filtri loči na fiziološka in patološka. Fiziološka nihanja prek elektrod okrepljena vrne v telo, patološka nihanja pa vrne namenoma spremenjena: lahko so oslabljena, izničena ali v obliki zrcalne slike. Tako spremenjene informacije nihanja iz aparata prek dovodnega elektrodnega kabla pripeljemo v elektrode. Telo sprejme signal in s poslanim terapevtskim nihanjem preide v resonanco. Telo se odzove s spremenjenimi nihanji, ki jih aparat zabeleži, in pošlje nazaj v telo druge frekvence ter energetske vzorce. Tako lahko bolezenska motilna nihanja oslabimo ali jih odstranimo, zdrava nihanja pa okrepimo. Sprememba informacij nihanj v telesu vpliva na biokemične presnovne procese.

Namen, cilj in učinki bioresonančne terapije

Namen bioresonančne terapije je ponovno harmonizirati neskladne energije v telesu in s tem znova usposobiti samozdravilne procese v telesu. Način delovanja je podoben načinu, ko želimo ponovno vzpostaviti delovanje poškodovanega programa kakšnega računalnika.

Cilj bioresonančne terapije je telesu posredovati »zdravilni impulz« in ga s tem podpirati pri zdravljenju in normalizaciji presnovnih procesov ter ponovna vzpostavitev sposobnosti telesa, da krmili lastne procese. Človeško telo si je tako ponovno sposobno pomagati. Ta metoda torej ni usmerjena na zdravljenje oziroma preprečevanje simptomov, ampak pospešuje samozdravljenje organizma kot celote.

Bioresonanco lahko kot naravno metodo uporabljamo na mnogih področjih in ima zelo dobre učinke:

 • šibkost imunskega sistema in s tem povezana nagnjenost k infekcijam
 • ponavljajoče se ali kronične infekcije dihal, sinusov, ušes, sečil …;
 • alergije npr. seneni nahod, preobčutljivosti na različne snovi;
 • kožne bolezni;
 • moteča polja v telesu npr. brazgotine, implantati …;
 • bolečine npr. glavoboli;
 • revmatične bolezni;
 • športne poškodbe;
 • nervozne motnje;
 • kronični sindrom utrujenosti;
 • stabilizacija splošnega počutja, sprostitev, izboljšanje razpoloženja ….

Potek bioresonančne terapije

Med potekom bioresonančne terapije se pacient udobno namesti v stolu ali ležalniku poleg bioresonančnega aparata. Na telo mu terapevti namestimo dovodne in odvodne elektrode, ki so povezane z aparatom. Te elektrode imajo nalogo, da nihanja našega telesa iz določenih tkiv ali organov sprejmejo in jih nato preko kabla privedejo v aparat, spremenjena terapevtska nihanja iz aparata pa vračajo določenim telesnim delom. Ko so elektrode nameščene, terapevti računalniško nastavimo različne terapevtske programe. Elektromagnetna nihanja telesa ali snovi pripeljemo v  aparat, ki jih glede na programske nastavitve spremeni in po dovodni elektrodi pošlje nazaj pacientu. Terapije potekajo različno dolgo, posamezne terapije večinoma le nekaj minut oz. 15-30 minut v primeru zdravljenja alergij. Po končani terapiji mora pacient takoj popiti čim več vode.

V naši praksi to izgleda tako, da mati z malim otrokom ali tudi z dojenčkom v naročju sedi na stolu, bioresonančni terapevt pa  najprej s pomočjo posebnih bioresonančnih diagnostičnih postopkov, kot so: test s tenzorjem ali pa kineziološki mišični test (testiramo preko matere ali očeta, kot posredne osebe), ugotavljamo obremenitve organizma – največkrat iščemo alergene ali snovi, ki povzročajo intoleranco. Pri materah, ki dojijo, ugotavljamo obremenitve istočasno pri dojenčku kot tudi pri materi in obravnavamo oba kot eno celoto. Večji otroci lahko seveda sedijo sami. Mali pacienti so na bioresonančni terapiji povezani preko kablov z elektrodami z bioresonančnim aparatom. Ko smo diagnosticirali npr. alergene, obrnjene negativne informacije, kot je bilo že prej rečeno, zdaj kot pozitivne pošljemo nazaj na otroka ali pa tudi na doječo mamico.

Bioresonančna terapija traja, odvisno od pacienta, vsaj prvič od kakšne ure do ure in pol. Na tovrstne obravnave je pri kroničnih alergijah ali kroničnih boleznih potrebno priti večkrat, če želimo doseči primeren dolgotrajni učinek. Pri sami bioresonančni terapiji je sodelovanje pacienta zelo pomembno. Potrebno je piti mnogo čiste vode, uživati polnovredno hrano, se strogo držati diete, omogočiti telesu zadosti gibanja na svežem zraku in zadostno količino spanja, opraviti zobozdravniške in druge preglede ter podobno. Vse to je prav tako pomembno, kot so pomembne terapije z bioresonančnim aparatom. V sistemu klasične bioresonance uporabljamo aparat Holimed, RemiWave.

SCIO quantum biofeedback system – sistem je tako analizni kakor tudi terapevtski aparat,  ki je narejen po principih kvantne fizike, istočasno pa je osnovan na principih holistične/celostne medicine. Med obravnavo s Scio aparatom, telo klienta izmenjava informacije z aparatom, aparat pa potem pošilja zdravilne frekvence in tako harmonizira vibracije telesa. Deluje kot pomoč in balansiranje pri razstrupljanju, balansiranju hormonov, mineralov, vitaminov, nevtraliziranje obremenitev zaradi sevanja, alergijah, intolerancah na hrano, prebavnih motnjah, izčrpanosti in pri stresnih situacijah.

Tudi najboljša metoda z najboljšim terapevtom ne bo imela uspeha, če se bo pacient še naprej zatekal k hitri prehrani, sladkarijam in alkoholu, še naprej kadil in nič spremenil v obstoječih razvadah.

Bioresonančna terapija lahko zadošča sama po sebi, lahko pa jo kombiniramo s kakšnimi drugimi komplementarnimi metodami, kot so elektronske homeopatske frekvence ali klasična homeopatija.

VELIKO ODGOVORNOST ZA USPEH BIORESONANČNE TERAPIJE NOSI PACIENT SAM!

Aleš Mlač-Černe, bioresonančni terapevt z licenco, SCIO – biofeedback practioner, dr. vet. med.

www.ambior-bioresonanca.si

Morda vas bo zanimalo

Ameriška kiropraktika za otroke

Ameriška kiropraktika za otroke

Za tiste, ki se še niste srečali z »Ameriško kiropraktiko«, naj vam najprej pojasnim kaj to sploh je. Kiropraktika je zdravstvena disciplina, ki poudarja, da ima telo prirojeno sposobnost samozdravljenja brez uporabe zdravil ali operativnih posegov. Osredotoča se na...

read more
Ajurvedska obravnava

Ajurvedska obravnava

Najstarejše ohranjeno znanje, ki govori o popolnem zdravju. S strani WHO (Svetovne zdravstvene organizacije) je prepoznana kot najstarejši zdravstveni sistem. Posebnost ajurvede je, da človeka obravnava kot celoto, ne le kot povezavo duha in telesa, temveč tudi...

read more
Kiropraktična obravnava

Kiropraktična obravnava

Doktor kiropraktike (ZDA), ki je izurjen za izvajanje Websterjeve tehnike in je opravil specializacijo iz kiropraktike na področju pediatrije (licencirano s strani mednarodnega združenja za pediatrijo IPA), se osredotoča na pravilno nevro-biomehaniko križnice in...

read more