Svetovalnica

Podpora staršem za vzgojo zdrave,
srečne in zadovoljne družine.

ZANOSITEV IN NOSEČNOST

Priprava, zanositev in nosečnost

Vedno bolj pogosto vprašanje med ženskami je, kako zanositi. Nekaterim uspe brez težav, druge morajo vložiti veliko truda. V poplavi informacij glede zanositve in nosečnosti, je težko najti verodostojne, strokovne članke in raziskave, znotraj teh pa se tudi mnenja in stališča zelo razlikujejo. Zbrali smo strokovne članke o zanositvi, ginekoloških pregledih, psihološki podpori nosečnice in partnerja ter alternativni podpori zdravja v času nosečnosti.

POROD IN PO PORODU

Porod in obdobje po porodu

Čas nosečnosti je velikokrat prepleten s strahom pred porodom, ki ga lahko zelo učinkovito odpravimo s primerno telesno in predvsem psihično pripravo. Obogateni s pravimi informacijami strah premagamo in ostane pozitivno pričakovanje na enkraten dogodek rojstva otroka in nastanka družine. V času nosečnosti je dobrodošlo, da se izobrazimo, dobimo koristne informacije tudi za obdobje po porodu, kar je izjemnega pomena za dobrobit novorojenčka in mame. Preberite informacije o slovenskih porodnišnicah, poteku poroda, vadbi, dojenju in alternativnih obravnavah ter terapijah.

OTROK IN VZGOJA

Otrok in vzgoja

Da bo otrok lahko osebnostno in čustveno uspešen, je potrebno da je varno navezan na nas, starše. Njegove razvojne naloge in potrebe se spreminjajo skozi obdobja. Najbolj pomembno je, da mu vsak dan izkazujemo brezpogojno ljubezen, da ga imamo radi takšnega kot je, da ga sprejemamo, sprejmemo in spoštujemo tudi njegove napake ter razlike. Ob tem se je pomembno izobraziti o nevrološkem, telesnem in psihološkem razvoju otroka, da ga lahko na njegovi poti rasti in vzgoje kar najbolje podpremo, istočasno pa se tudi sami razvijamo kot starši.

ZDRAVA PREHRANA IN AKTIVNA VADBA

Pomen zdrave prehrane in aktivne vadbe

V obdobju nosečnosti se po vseh strokovnih smernicah ženskam priporoča uživanje zdrave prehrane, zmerno gibanje, saj je to zelo dobro za njeno psihofizično počutje. Večina nosečnic se za vadbo odloči, ker si želi roditi zdravega otroka, ostati fit tudi med nosečnostjo ali pa jim prav nosečnost predstavlja izziv za spremembo življenjskega sloga. Pravilna in varna vadba v kateremkoli življenjskem obdobju ima številne pozitivne učinke na naše telo in dušo, tako v času nosečnosti kot po porodu. Izjemnega pomena je tudi, kaj vnašamo v svoje telo. Za vsakega od nas je pomen zdrave prehrane drugačen, pri Nest Kind smo zagovorniki ekološko pridelane rastlinske hrane.

ALTERNATIVNI PRISTOP

Naravne metode za lajšanje težav

Nefarmakološke metode za lajšanje težav na naraven način pomagajo v času nosečnosti, poroda in po njem, tako staršu kot tudi otroku. Privoščimo si lahko različne masaže, akupunture, refleksoterapije, hipnoze, aromaterapije in številne druge metode, ki z neinvazivnostjo in odsotnostjo stranskih učinkov predstavljajo odlično alternativo klasičnim farmakološkim sredstvom.