Naša ekološka Bio krema za sončenje

Pomemben del učinkovite zaščite pred soncem je uporaba kakovostne kreme za sončenje. Na tržišču jih je ogromno, zato bodite pri izbiri pazljivi. Kot smo že pisali v članku o naravni in ekološki kozmetiki, vas izgled in napisi na embalažah lahko kaj hitro zavedejo. Pri nakupu vedno poiščite ustrezne certifikate, ki dokazujejo kakovost ter preberite INCI sestavine, da se prepričate, če so sestavine zares naravne.

Nest Kind Bio krema za sončenje z zaščitnim faktorjem SPF 30 ima ekološki certifikat in je varna, sveža, ročno narejena krema. Primerna je za vse tipe kože in vse starostne skupine – tudi za dojenčke.

Krema je izdelana iz ekoloških hladno stiskanih olj in cinkovega oksida, ki služi kot mineralni UV-filter.  Cinkov oksid ne prodira v kožo, temveč na površju kože ustvarja zaščitni mineralni film, ki odbija sončno sevanje. V kožo prodrejo negovalna olja in masla, ki jo globinsko negujejo ter ščitijo pred izsušitvijo. Zaščitna plast, ki jo krema ustvari na površini kože, preprečuje sončnim žarkom, da prodrejo v globlje plasti kože, hkrati pa učinkuje takoj po nanosu.

Zaradi dodanega eteričnega olja limonske trave ima krema zelo prijeten in svež vonj – ki pa ga komarji ne marajo preveč, zato boste ob njeni uporabi varni tudi pred številnimi piki.

Krema ne vsebuje kemičnih UVA/UVB filtrov, titanijevega dioksida, parabenov, PABA, petrokemičnih snovi, SLS-a, umetnih barvil in dišav ter nanodelcev.

  1. Zaščitni faktor SPF 30
  2. Vodoodporna
  3. Primerna za občutljivo kožo in otroke
  4. Ročno izdelana
  5. Brez kemičnih UV filtrov in nanodelcev

Sestavine

Kot v vseh naših izdelkih, stremimo k uporabi ekoloških sestavin iz slovenskih posestev. Ob cinkovem oksidu so tako vse dodane sestavine izključno iz kontrolirane ekološke pridelave: bio karitejevo maslo, olivno olje, kokosovo maslo, čebelji vosek, olje rakitovca, eterično olje limonske trave in rožmarinov antioksidant.

INCI: BUTYROSPERMUM PARKII NUT BUTTER*, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL*, ZINC OXIDE (CI 77947), COCOS NUCIFERA NUT OIL*,  CERA FLAVA*, CYMBOPOGON CITRATUS LEAF OIL*, HIPPOPHAE RHAMNOIDES OIL*,  HELIANTHUS ANNUS SEED OIL*, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT*, LIMONENE**, CITRAL**, CITRONELLOL**, GERANIOL**

*Sestavine iz kontrolirane ekološke pridelave
**Sestavine iz eteričnih olj

Kako uporabljamo Nest Kind Bio kremo za sončenje?

Kremo pred izpostavljanjem soncu enakomerno nanesemo na kožo obraza in telesa ter jo temeljito razporedimo po površini kože. Po potenju, kopanju ali brisanju z brisačo kremo ponovno nanesemo, da ohranimo zaščito. Zaščita pred soncem je odvisna od količine nanosa sončne kreme na kožo. Ob dobri podlagi porjavelosti lahko kremo nanesemo na kokosovo, karitejevo ali kakavovo maslo – pridobimo lepšo mazljivost, a manjšo zaščito. Prekomerna izpostavljenost soncu resno ogroža naše zdravje in vpliva na prezgodnje staranje kože. Po vsaki uporabi kremo dobro zapremo, da ne pride v stik z vlago. Hranimo jo na suhem, temnem in hladnem mestu, da sestavine kreme ohranijo svojo kvaliteto.

Veseli smo vaših pozitivnih povratnih informacij in vedno večjega števila uporabnikov. Bodite odgovorni do svoje kože in svojega zdravja – preprečite prezgodnje staranje kože, opekline in druge škodljive kožne spremembe. Premislite, kakšne proizvode boste nanesli na vašo kožo, izberite le najboljše in podpirajte lokalne proizvajalce, ki se trudijo za vas.

Nest Kind

Morda vas bo zanimalo

Učinkovita zaščita pred soncem

Učinkovita zaščita pred soncem

Zaščita pred soncem ni nikoli odveč, tudi izven poletne sezone. Prihod poletja pomeni, da je čas za piknike, izlete na bazen in na plažo – in veliko število sončnih opeklin. Tudi zimski smučarji in jesenski pohodniki morajo biti ravno tako previdni pred sončnimi žarki...

read more
Je kozmetika, ki jo uporabljate zares naravna, ekološka ?

Je kozmetika, ki jo uporabljate zares naravna, ekološka ?

Velikokrat na kakšnem kozmetičnem izdelku najdemo zapise "naravno", "bio", "ekološko", ki nas skupaj z naravnimi barvami, ilustracijami oziroma fotografijami naravnih sestavin na izdelku želijo prepričati oziroma nam dati vtis, da dotičen kozmetični proizvod spada med...

read more