Znaki, da si (verjetno) noseča
Na začetku nosečnosti imamo lahko veliko sprememb, znakov, za katere je odgovorno povišanje hormona progesterona. Vendar pa je vsaka izmed nas drugačna in niso vedno prisotni vsi znaki. Znaki  se lahko pojavijo že zelo kmalu, že pred izostankom menstruacije, ker telo takrat že proizvaja progesteron.

Izostanek menstruacije – če imaš sicer redne mesečne cikluse, je izostanek menstruacije prvi znak, da si verjetno noseča. Ni pa nujno, če se želiš prepričat naredi test ali pa idi na ginekološki pregled.

Slabost in bruhanje – se lahko pojavi že zelo zgodaj, kadarkoli med dnevom in nočjo, za katero je prav tako odgovoren višji nivo progesterona.

Utrujenost in čustvenost – se pojavlja, ker se v telesu poveča količina hormonov, ki delujejo uspavalno in tako povzročajo tudi povečano čustvenost.

Pogostejše uriniranje – je zato, ker maternica raste in pritiska na mehur.

Boleči mehki dojki –  ki se vidno povečata, sta občutljivi na dotik in te ščemita sta lahko znak nosečnosti, bradavici pa potemnita in bolj izstopata.

 

Uredništvo Nest Kind

Morda vas bo zanimalo

Moja zanositev

Moja zanositev

Vedno bolj pogosto vprašanje med nami, ženskami, kako zanositi ? Vsaka ženska v življenju se vsaj enkrat to vpraša, tudi jaz sem se. Potem sledi napad na internet, iskanje informacij, pa ugotoviš da je dandanes poplava informacij glede zanositve, takšnih in drugačnih...

read more
Moja nosečnost

Moja nosečnost

Nosečnost, sanje (vsake) ženske! Kaj mi pomeni nosečnost? To je bilo za mene edinstveno doživetje, najlepše obdobje v mojem življenju, ko čutiš to malo bitjece, ki raste v tebi, je popolnoma nebogljeno in odvisno od tebe, prvič slišiš utrip srčka, začutiš prve gibe,...

read more
Očetova zgodba o nosečnosti

Očetova zgodba o nosečnosti

Kdaj se odločiti za otroka, kdaj je pravi čas za to odločitev ? Nikdar. Pomembno je, da se najdeta dve osebi, ki se dovolj ljubita in spoštujeta. Med njima tako nastane močna zveza, se odločitev otrok zgodi sama. Tako je najbolj naravno, spontano. Sam sem pri sebi...

read more